Hozzávalók:
50 dkg túró
2.5 dl habtejszín
10 dkg margarin
200 g babapiskóta
24 g zselatin (vagy zselatinfix)
40 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)
10 dkg cukor
1 db citrom (leve és reszelt héja ízlés szerint)
5 db menta (a díszítéshez)

Elkészítés:
A babapiskótákat lereszeljük vagy ledaráljuk morzsalékosra. A margarint felolvasztjuk, és összedolgozzuk a piskótamorzsával.
Egy 26 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belenyomkodjuk a margarinos piskótamorzsát. 30 percre hűtőbe tesszük.
Közben, ha fagyasztott áfonyával dolgozunk, kiengedjük. Ha friss áfonyát használunk, átválogatjuk, és néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Az áfonya felét a cukorral együtt összepépesítjük.
A citrom héját belereszeljük az alaposan áttört túróba, majd a pépesített cukros áfonyát és a citrom levét is beledolgozzuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, s ezután a zselatin típusától függően kétféleképpen folytathatjuk a torta készítését.
Ha zselatinfix-szel dolgozunk, beledolgozzuk a tejszínhabba (a csomagoláson előírtak szerint). Ezután a túrókrémmel és a maradék áfonyával óvatosan összeforgatjuk.
Ha zselatinport használunk, a hideg vízzel elkevert port alacsony hőfokon feloldjuk, 2-3 ek túrómasszával elkeverjük, majd a maradék túrómasszához keverjük. Kb. 10 percre hűtőbe tesszük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tejszínt és az áfonyát.
A krémet tortalapra simítjuk. Lehet hullámos a teteje, mert a kis hullámhalmokon jól mutat az áfonya.
Egy éjszakára, de minimum 6 órára hűtőbe tesszük.
Végül a torta tetejét a félretett áfonyaszemekkel és a mentalevelekkel díszítjük.