Hozzávalók:
40 dkg brokkoli (fagyasztott is jó)
25 dkg gomba
2-3 gerezd fokhagyma
3 dkg vaj
2 dl tejszín

őrölt (fehér)bors
egy evőkanálnyi apróra vágott petrezselyemzöld
20-25 dkg paradicsom (koktélparadicsom)
50 dkg tészta

Elkészítés:
Egy serpenyőben fölolvasztjuk a vajat. Pár pillanatig kevergetve átpirítjuk benne a zúzott fopkhagymát, aztán hozzáadjuk az ízlés szerint földarabolt gombát és a rózsáira szedett brokkolit, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a gomba leve elpárolog. Ekkor felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a petrezselymet és jól összeforraljuk. Közben kifőzzük a tésztát, a brokkolis-gombás mártással és a paradicsommal összeforgatva tálaljuk.