Hozzávalók:
1.2 kg sertés rövidkaraj (10-12 szelet)
12 szelet bacon
20 dkg finomliszt (a panírozáshoz)
3 dl tejföl
5 dkg vaj
4 ek olívaolaj
1 dl víz
20 dkg edami sajt (vagy trappista)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint

Elkészítés:
A karajszeleteket mossuk, sózzuk, és klopfoljuk szép vékonyra.
Egy széles tálat szórjunk meg bőven liszttel, a fűszereket keverjük hozzá, a hússzeleteket ebben forgassuk meg.
Keressünk egy nagyobb tepsit, aminek az aljára csipkedjünk pár vajdarabkát, majd egymás mellé helyezzük el először a bacont, utána a hússzeleteket.
Minden szelet tetejére tegyünk egy nagy kanál tejfölt, és oszlassuk el rajtuk egyenletesen, majd locsoljuk meg olívaolajjal.
Reszelt sajttal és friss borssal szórjuk meg a rakottas tetejét, 1 dl vizet öntsünk alá, fóliázzuk be és tegyük (200 fokra) előmelegített sütőbe.
Fél óra múltán vegyük le a fóliát, és süssük aranybarnára a tetejét.
Tálaljuk rizzsel, sült krumplival vagy csak salátával. Jó étvágyat hozzá!
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: hőlégkeveréses