8 szelet karaj
4 gerezd fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
1 tojássárgája
só
szerecsendió
grillfűszer keverék
kb. 1 dl tej
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, besózzuk. Tálba tesszük, ráöntjük a tejet, és a fokhagymagerezdeket is beletesszük, letakarva egy éjszakát hűtőszekrényben állni hagyjuk. Másnap a húst kiszedjük, grillfűszerrel bekenjük. Vajjal kikent tepsibe fektetjük, félig egymásra téve, kevés szerecsendióval meghintjük. A fokhagymát kivesszük a tejből amiben a hús volt, átnyomjuk fokhagymaprésen, ezután rátesszük a hússzeletekre. Sajttal beborítjuk, majd a tejfölben elkeverjük a tojásságáját, és ráöntjük. Sütőbe téve világos barnára sütjük.
Tanácsok:
Nagy adag salátával finom, laktató étel.
0 Megjegyzések