Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
15 dkg Ráma
10 dkg cukor
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
kevés tejföl
késhegynyi só

Töltelékhez:
50 dkg túró
4 tojás
vanília aroma
2 dl tejföl
20 dkg cukor
10 dkg liszt
0,5 l tej
6 evőkanál cukor
csipetnyi só

Tetejére:
5 evőkanál cukor
2 evőkanál víz
2 evőkanál kakaópor
5 dkg Ráma

Elkészítés:
A tésztához a lisztben elkeverem a sütőport és a cukrot, majd elmorzsolom benne a Rámát. Hozzáadom a sót, a tojást és egy kevés tejfölt. Összegyúrom és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodom.
A túróhoz adom a tejfölt, a vanília aromát, a cukrot, a pici sót, a tojások sárgáját, a lisztet, a tejfölt, és a tejet. Egy mixelőrúddal egynemű masszává keverem. A tésztára öntőm a folyós masszát, ami sülés közben megszilárdul. 200 C-os sütőben kb. 20 percet sütöm.
Közben a tojásfehérjéket kemény habbá verem a 6 evőkanál cukorral. A 20 perc elteltével kiveszem a tésztát, és a habot a tetejére kenem. Nem baj, ha nem teljesen szilárd még a túró teteje. Kb. 10 percre visszateszem a sütőbe, csökkentem a hőmérsékletet 170 °C-ra, és megsütöm a habot is rajta. Kakaóporral kell a tetejét meghinteni, de csoki mázzal is be lehet vonni.
Ha megszilárdul, vízbe mártott késsel kockára vágjuk.