Hozzávalók:
2 csomag réteslap
50 dkg darált marhahús
1 kg burgonya héjában főzve
1 doboz kockasajt
1 kis fej vöröshagyma
2 kis doboz paradicsompüré
45 dkg fagyasztott parajpüré
3 tojás
bors
Erős Pista

Elkészítés:
A burgonyát feltesszük főni, majd megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük.
Az összes hozzávalót - a sajt és a rétes kivételével - jól összedolgozzuk.
A kiterített réteslapokat ollóval elfelezzük, és az így kapott csíkokra teszünk kb. 1 evőkanálnyi tölteléket, minden töltelékre 1 kockasajt harmadát.
A rétescsík 2 hosszanti oldalát behajtjuk kb. 1 cm-re, majd ügyesen feltekerjük.
Az így feltekert kis téglalapokat bő, forró olajban kisütjük, papírtörlőn lecsepegtetjük. Salátával tálaljuk.

Tanácsok:
Melegen és hidegen is nagyon finom. A kockasajtot természetesen lehet helyettesíteni bármilyen más sajttal, az eredeti recept feta sajtot használ