Hozzávalók:
A tésztához:
Egy 20 x 30 cm-es tepsinyi sütihez
2 tojás
2 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 nagyobb evőkanál méz
1 kávéskanál szódabikarbóna
40 dkg liszt
A krémhez:
4 dl tej
4 púpos evőkanál liszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál vanília aroma
Hozzávalók a csokimázhoz
1 diónyi vaj
3 púpos evőkanál kristálycukor
3 púpos evőkanál kakaópor
3-4 evőkanál víz

Elkészítés:
A tészta sütése:
A tojásokat, vajat, porcukrot és mézet gőz fölött kihabosítjuk, majd ha meghűlt, belekeverjük a szódabikarbónát és a lisztet, melyből gyors mozdulatokkal sima tésztát gyúrunk. A tésztát 3 felé osztjuk és egy 20 x 30 cm-es tepsi hátulján három lapot sütünk. A lapok alacsony hőfokon (kb. 170°C) is igen hamar megsülnek, vagyis folyamatosan figyeljük a sütést, mert 8-10 perc alatt kész is egy lap. Vigyázat, a lapok melegen igen könnyen törnek, ezért óvatosan csúsztassuk le őket a tepsiről, nehogy megsérüljenek! Amíg a lapok hűlnek, összeállíthatjuk a krémet.
Krém
A lisztből és tejből kis lángon sűrű pudingot főzünk, majd a még meleg pudingba azonnal belekeverjük a cukrot és vanília aromát. Amikor a lisztes puding kihűlt, keverjük hozzá az előzőleg alaposan kihabosított vajat. Végül a krémet felezzük el, majd az egyik felébe keverjünk ízlés szerint kakaóport (kb. 2 evőkanállal). A kakaós krémet simítsuk az első lapra, majd a fehér krémet a másodikra, amit lezárunk az utolsó lappal.
Máz
A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a kakaóport és porcukrot, végül kanalanként keverjük bele a vizet. A mázat addig főzzük kis lángon, amíg az már lassan folyik le az evőkanálról. Ha kissé kihűlt, simítsuk a sütemény tetejére. A sütemény másnapra puhul meg, bár néhány órával az elkészítés után már megpróbálhatjuk szeletelni!