Hozzávalók / 2 adag

30 dkg tészta (gluténmentes)
12 dkg vaj (laktózmentes)
15 dkg krémsajt (laktózmentes)
1 gerezd fokhagyma
3 ek petrezselyem (aprított)
3 dl főzőtejszín (laktózmentes)
5 g pecorino sajt
1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
só ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés

A tésztát enyhén sós, lobogó forró vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
Egy serpenyőbe beletesszük a vajat, a krémsajtot, a tejszínt, és takarék lángon elkezdjük melegíteni, és közben folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le.
Amikor már krémes, egynemű az állaga, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk.
Ha elkészült a szósz, a tésztára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, hogy mindenhova jusson belőle, majd forrón, aprított petrezselyemzölddel megszórva, azonnal tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!