Mártsd ebbe a tésztába a halat, vagy a hagymakarikákat és a legfinomabb ételeket készítheted vele családodnak!
A sörtészta egy sűrű palacsintatésztához hasonlít, a különböző húsok és zöldségek bundázásához használják, mivel nem csak finom, de ropogós is, ha pedig nagyszemű kenyérmorzsában is megforgatod, csak fokozod a hatást!
Hozzávalók:
1/2 csésze liszt
1/2 csésze tej
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 evőkanál mustár
1/2 csésze sör
2 csésze panko (japán kenyérmorzsa)
1 teáskanál tengeri só
2 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál paprika
2 teáskanál olívaolaj
2 hagyma
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütődet 220 fokra, közben keverd össze egy tálban a lisztet, a tejet, a kukoricakeményítőt, a mustárt és a sört, hogy sima állagú tésztát kapj. Egy külön tálban keverd el a pankót a sóval és a vűszerekkel, majd vágd nagyjából ujjnyi vastag szeletekre a hagymákat és válaszd szét a karikákat. Mártsd a hagymát a sörtésztába, majd forgasd meg a kenyérmorzsában és tedd a szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Huszonöt perc alatt süsd készre. Sültkrumplival, mártogatóssal, vagy ketchuppal tálald, ez lesz a családod kedvence!
A tésztát rántott hal készítésekor is használhatod, elképesztően ropogós lesz tőle!
0 Megjegyzések