HOZZÁVALÓK:
3 babérlevél
6 db borókabogyó
2 kg sertéscsülök
3 gerezd fokhagyma
A tésztához:
4 dkg élesztő
4 dl sör
teáskanálnyi őrölt köménymag
50 dkg liszt
1 dl tej

ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük fel főni a csülköt hideg vízben a borókabogyóval, a fokhagymával és a babérlevéllel!
Főzzük addig, míg a csontjáról könnyen lejön a hús!

Ha megfőtt, vegyük ki a csontot a csülökből, majd vágjuk 4 részre!
Hagyjuk hűlni!

Tészta:

Dolgozzuk össze a lisztet, a köményt, a sót, a tejben felfuttatott élesztőt és a sört!
Kelesszük 40 percig! 

Gyúrjuk át a megkelt tésztát, osszuk 4 részre, majd 1-1 tésztába göngyöljünk csülökdarabokat! 

Rakjuk kikent tepsibe, majd kenjük meg tojással a cipókat!
Süssük meg 210 fokos sütőben!

Párolt káposztával fogyasztjuk.