HOZZÁVALÓK:
2 kg sertéscomb
50 dkg sárgarépa
5 szál fehérrépa
4 db paprika
5 db paradicsom
6 szem krumpli
1 db zeller
1 db karalábé
7 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 szelet mangalica szalonna
szalonnabőr
2 dl vörösbor
zellerlevél
petrezselyemzöld
csípős paprika
pirospaprika
kömény
bors

ELKÉSZÍTÉS:
A mangalica szalonnát lesütöm zsírjára és kiveszem.

A zsiradékon dinsztelem az aprított hagymát, enyhén sózva, majd feldarabolt paprikát és paradicsomot párolok vele, megsózva.

Utána ízesítem a fűszerekkel, fokhagymát török bele és hozzáadom a kockázott sertéscombot, kevés szalonnabőrrel.

Finomra vágott petrezselyem- és zellerzölddel hintem.

A félkész húshoz mehetnek a karikázott répák, kockázott zeller, karalábé, krumpli.

Kevés vörösborral locsolom és felöntöm vízzel, újból fűszerezem.

Készre főzöm a levest.