HOZZÁVALÓK:
1 kg sertéskaraj
őrölt bors
olaj
4-5 gerezd fokhagyma
1 üveg lecsó
30 dkg rizs
fél zöldpaprika
1 doboz konzerv kukorica
1 doboz konzerv zöldborsó

ELKÉSZÍTÉS:
A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval és borssal, és egy tepsibe helyezzük. Kevés olajjal meglocsoljuk, és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 15 perc elteltével rátörjük a fokhagymát, és tovább sütjük. 

Amikor a hús már puha, ráborítjuk a lecsót, és 5-10 percre visszatesszük a sütőbe. 

A megmosott, átválogatott rizst kevés olajon megpirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk, fél zöldpaprikát adunk hozzá, majd fedő alatt készre pároljuk. A lecsepegtetett kukoricát, és zöldborsót hozzákeverjük, és melegen a lecsós szelettel tálaljuk.