HOZZÁVALÓK:
70 dkg savanyú káposzta
1 fej savanyú káposzta
bors
50 dkg füstölt comb
25-30 dkg füstölt kenyérszalonna
2-3 marék rizs
pirospaprika
1 evőkanál liszt a rántáshoz
1 kg lapocka

ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk le a szalonnát és a húst!
Fűszerezzük meg sóval, pirospaprikával és borssal!
Adjuk hozzá a rizst, és dolgozzuk át!
Mossuk ki a káposztát!
Szórjunk az edény aljára az apró káposztából és a füstölt combból!
Csavarjuk bele a tölteléket a káposztalevelekbe!
Fektessük a kész tölteléket az apró káposztára, majd tegyük közéjük a darabolt combok másik felét!
Szórjuk meg a maradék apró káposztával!
Locsoljuk meg annyi vízzel, amennyi éppen ellepi!
Főzzük lassú tűzön 2-3 órát!
Ha nem főtte el a levét, rántsuk be!