HOZZÁVALÓK:
65 dkg finomliszt
25 dkg margarin
25 dkg krumpli
30 dkg reszelt füstölt sajt
csípős vastagkolbász
3 db csípőspaprikás kockasajt
1 db tojás
5 dkg friss élesztő
2 dl tejföl
1 mk. kristálycukor
4 mk. só

ELKÉSZÍTÉS:
Langyos, cukros tejben élesztőt futtatok.

Összedolgozom a lisztet, margarint, sót, 15 dkg reszelt sajtot, kockasajtot.

Közepébe mehet az aprított kolbász, főtt és áttört krumpli, tojássárga, élesztő (esetleg magok.)

Lisztezett felületen átdagasztom és kisujjnyi vastagra nyújtom.

Sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatom a pogácsákat, lekenem őket felvert tojással és a maradék reszelt sajttal hintem.

Forró sütőbe tolom, majd pár perc után mérséklem és így sütöm 30-35 percet, hogy szép pirosra süljön.