HOZZÁVALÓK:
4 db pisztráng
40 dkg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 szem paradicsom
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
hal fűszerkeverék
olaj

ELKÉSZÍTÉS:
A fűszerkeveréket és a zúzott fokhagymát a tejfölhöz adjuk, összekeverjük és állni hagyjuk egy kicsit. 

A vöröshagymát a füstölt szalonna egy részével együtt üvegesre dinszteljük, majd félretesszük. 

A pisztrángot jól megtisztítjuk, sózzuk, majd bevagdossuk. A bevagdosott részekbe még nyers füstöltszalonna-darabokat tűzdelünk, a fűszeres tejföllel jól bekenjük, és állni hagyjuk. 

A paradicsomot, a paprikát és a megtisztított burgonyát is karikára vágjuk. 

Kizsírozunk egy tepsit, a burgonyát szétterítjük rajta, és finoman megsózzuk. A pisztrángokat a tetejére fektetjük, majd egyenletesen ráhalmozzuk a pirított vöröshagymát, a füstölt szalonnát, a paradicsomot és a paprikát. A megmaradt fűszeres tejfölt az étel tetejére csorgatjuk. 

A tepsit lefedjük alufóliával, és körülbelül 180 Celsius-fokon 70 percig sütjük. 
Közben a fóliát egy idő után levesszük, mert a pisztrángokat időközönként meg kell forgatni. A végén grill-fokozaton is süthetjük egy kicsit, hogy szebb színe legyen.