HOZZÁVALÓK:
4 db pisztráng
40 dkg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 szem paradicsom
2 gerezd fokhagyma
4 dl tejföl
hal fűszerkeverék
só
olaj
ELKÉSZÍTÉS:
A fűszerkeveréket és a zúzott fokhagymát a tejfölhöz adjuk, összekeverjük és állni hagyjuk egy kicsit.
A vöröshagymát a füstölt szalonna egy részével együtt üvegesre dinszteljük, majd félretesszük.
A pisztrángot jól megtisztítjuk, sózzuk, majd bevagdossuk. A bevagdosott részekbe még nyers füstöltszalonna-darabokat tűzdelünk, a fűszeres tejföllel jól bekenjük, és állni hagyjuk.
A paradicsomot, a paprikát és a megtisztított burgonyát is karikára vágjuk.
Kizsírozunk egy tepsit, a burgonyát szétterítjük rajta, és finoman megsózzuk. A pisztrángokat a tetejére fektetjük, majd egyenletesen ráhalmozzuk a pirított vöröshagymát, a füstölt szalonnát, a paradicsomot és a paprikát. A megmaradt fűszeres tejfölt az étel tetejére csorgatjuk.
A tepsit lefedjük alufóliával, és körülbelül 180 Celsius-fokon 70 percig sütjük.
Közben a fóliát egy idő után levesszük, mert a pisztrángokat időközönként meg kell forgatni. A végén grill-fokozaton is süthetjük egy kicsit, hogy szebb színe legyen.
0 Megjegyzések