Reggel, délben és este is lehet fogyasztani!
Fogyassza forró pirítóssal, sőt a tetejére akár még sajtot is olvaszthatunk!

Hozzávalók: 
500 g padlizsán
500 g kápiapaprika
1 vöröshagyma
100 ml olaj
150 g paradicsompüré
só, őrölt fekete bors
2 tk. borsikafű

A tálaláshoz: 
bagett
koktélparadicsom
petrezselyem

Elkészítése:

Mossuk meg a padlizsánokat és paprikákat tegyük sütőlemezre. A padlizsánt szurkáljuk meg villával. Toljuk a zöldségeket 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük addig, míg a paprikák héja megbarnul, majd vegyük ki csomagoljuk alufóliába. A padlizsánokat hagyjuk puhára sülni.

Húzzuk le a paprikák héját, csumázzuk ki őket, és távolítsuk el a magjaikat. A padlizsánt is hámozzuk meg, majd tegyük késes aprítóba a paprikákkal együtt.

Tisztítsuk és aprítsuk fel a vöröshagymát. Süssük üvegesre 1 ek. Olajon. Tegyük rá a paprikás padlizsánpépet, adjuk hozzá a maradék olajat a paradicsompürével együtt. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük borsikafűvel. Közepes lángot, kevergetve főzzük 10 percig. Lehúzzuk a tűzről és bagettszeletekre kenve fogyasztjuk.