HOZZÁVALÓK:
A töltött csirkéhez:
1 db csirke
5 db csirkemáj
3 zsemle
1 nagy csokor petrezselyem
majoránna
szárnyas fűszerkeverék
bors
A krumplisalátához:
50 dkg burgonya
4 db csemege uborka
1 fej lilahagyma
1 db alma
majonéz
natúr joghurt
2 ek. ecet
petrezselyem
snidling
cukor
bors

ELKÉSZÍTÉS:
A csirkét kívül-belül bedörzsölöm sóval, szárnyas fűszerkeverékkel és kikent tepsibe fektetem.

A töltelékhez a zseméket fele tej, fele víz keverékbe áztatom, majd kinyomkodom és finomra vágott petrezselyemmel, csirkemájjal, fűszerekkel dörzsölöm össze. 

Ezzel megtöltöm a csirkét és fóliával fedve puhára főzöm, majd fóliát levéve pirítom, saját levével locsolva.

A salátához a héjában főtt krumplit felkarikázva átforgatom a kockázott hagymával, uborkával, almával és ecettel, sóval, borssal, cukorral ízesítem.

Majonézzel, joghurttal keverem, majd sindlinget aprítok rá.

Hagyom pihenni a salátát, hogy az ízek összeérjenek és a töltött csirkével tálalom.