HOZZÁVALÓK:
10 személnek:
2 kg őzhús
4 fej vöröshagyma
20 dkg füstölt szalonna
olaj
őrölt pirospaprika
bors
ételízesítő
2 teáskanál Erős Pista
2 darab zöldpaprika
2 darab paradicsom
1 üveg lecsó
2,5 dl száraz vörösbor

ELKÉSZÍTÉS:
Az őzhúst feldaraboljuk, megmossuk és megabáljuk. 

Ezt követően egy lábasban a kockákra vágott füstölt szalonnát lepirítjuk, majd a szalonnát kiszedjük. A szalonna zsírján az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát. Ezt követően beletesszük a darabolt őzhúst, és felengedjük vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Hozzáadjuk az Erős Pistát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, beletesszük a lecsót is, majd felöntjük a vörösborral és – időközönként megkeverve - addig főzzük, amíg a hús megpuhul. 

Amikor elkészült, sós burgonyával tálaljuk.