Klasszikus nyári főzelék, amit általában zöldbabként emlegetnek, pedig vajbabból készül! Fasírttal az igazi.
Hozzávalók / 4 adag

1 kg vajbab
8 dl alaplé
só ízlés szerint
40 ml napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
3 gerezd fokhagyma
2 ek fűszerpaprika
1 dl víz
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A babot megmossuk, a végeit levágjuk, és felaprítjuk.
Fazékba tesszük, felöntjük 8 dl alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire friss a bab.
Közben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kis lángon enyhén megpirítjuk, hogy elveszítse a nyers színét és ízét.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk, majd rászórjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig keverjük. Azonnal felöntjük hideg vízzel, és elkeverjük. Mehet rá a tejföl, azzal is elkeverjük, majd visszaöntjük a babhoz. Elkeverjük, és 5 percig főzzük.
Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, még egyet rottyantunk rajta, majd elzárjuk alatta a gázt.