A keksz a nevét az ausztrál és az új-zélandi egyesített hadtestről (Anzac) kapta az első világháborúban, Gallipolinál.
Hozzávalók/ 4 adag

15 dkg finomliszt
15 dkg zabpehely
15 dkg cukor
12.5 dkg vaj
5 dkg kókuszreszelék
3 ek méz
3 ek víz (forró)
1 tk szódabikarbóna


Elkészítés

A száraz alapanyagokat összekeverjük (a szódabikarbóna kivételével).
A mézet és a vajat összeolvasztjuk.
A szódabikarbónát feloldjuk a forró vízzel, majd összekeverjük a mézes vajjal. Hozzákeverjük a száraz alapanyagokhoz.
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és egy a tenyerünkkel lelapogatjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.