Van egy olasz termékcsalád, a Mulino Bianco. Ezt a fajta kekszet eddig csak úgy fogyasztottam, hogy megvettem egy zacskóval, s jókat eszegettem belőle reggelente a teámhoz.
Most érkezett el az idő, hogy magam is elkészítsem, mivel nagyon könnyű és még egészséges is. Arról nem is beszélve, hogy mennyire finom.
Hozzávalók/ 4 adag

23 dkg finomliszt
12.5 dkg vaj (kemény, darabokra vágva)
1 csipet só
2 tk cukrozatlan kakaópor
0.25 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 teáskanál vanília aroma (házi)
1 db tojás
0.5 tk sütőpor
12.5 dkg cukor


Elkészítés

Tegyük a lisztet késes robotgépbe, adjuk hozzá vajat, sót, sütőport, és dolgozzuk össze a géppel.
Ezután adjuk hozzá a cukrot, vanília aromát, és újra keverjük össze. Ekkor jön bele a tojás, s addig dolgozzuk össze a géppel, amíg labdává nem áll össze.
Ekkor kivesszük a gépből, kétfelé választjuk, s az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaót, a másikhoz pedig a citromhéjat. 
Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, s különböző formákat készítünk a kétfajta tésztából.
Amikor a formázás vége felé járunk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, s 15 perc alatt kisütjük őket. Miután kihűltek, levesszük a sütőlapról. Jól záródó, légmentes dobozban hetekig eláll.