Imádjuk ezt az olasz, mandulás biscottit. Ízbolygónál talált recept alapján készítettem, kapásból dupla mennyiséget: egyik felébe mandula, a másik felébe mogyoró került.
Hozzávalók/ 6 adag

24 dkg finomliszt
14 dkg porcukor
10 dkg mandula (blansírozott)
10 dkg törökmogyoró
0.5 teáskanál sütőpor
4 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
2 db tojás
1 citromból nyert citromhéj
0.5 kk fahéj (őrölt)


Elkészítés

A hozzávalókból (a magok kivételével) tésztát gyúrunk. Két cipóvá osztjuk.
Az egyik felébe beledolgozzuk a durvára vágott mandulát, a másikba a szintén feldarabolt törökmogyorót.
Olyan hosszú hengereket formálunk belőlük, hogy a gáztepsiben vagy egy sütőlapon kényelmesen elférjenek. Kb. 3 cm átmérő párosul a hosszhoz.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztahengereket, tetejüket kissé lelapítjuk.
Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk az aranyszínű tésztarudakat és visszatesszük a már igazi cantuccini formát öltött biscottikat a sütőbe, 10 percre.