Fiam nagyon szereti a cigánypecsenyét, így a neten talált recepteket figyelembevéve elkészítettem.
Sikerült :-).
Hozzávalók/ 4 adag

A cigánypecsenyéhez
80 dkg sertéstarja
20 dkg füstölt szalonna

A páchoz
6 gerezd fokhagyma
2 közepes db újhagyma
1.5 ek mustár
1 kk chili (őrölt)
1 kk fűszerpaprika
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 ek só
2 ek napraforgó olaj

A körethez
1.5 kg újkrumpli
3 ek napraforgó olaj
3 ek mustár
1 kk citromlé
1 kk só
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
2 szál rozmaring

Elkészítés

A fokhagymát és az újhagymát pépesítjük, kisebb tálkába tesszük, és hozzáadjuk a többi fűszert (olaj, mustár, chili, pirospaprika, őrölt bors, só), az egészet jól kikeverjük.
A hús mindkét oldalát megkenjük a keverékkel (a maradékot félretesszük a tálaláshoz).
A szalonnákat bevagdossuk, és lassú tűzön megsütjük.
A serpenyőnkben jócskán lesz a szalonnából kisült zsír, ezen oldalanként 1-2 perc alatt, fedő nélkül átpirítjuk a fűszerezett hússzeleteket.
Miután a 8 hússzeletet elősütöttük, újból a serpenyőbe helyezzük őket és kevés vizet alátéve, fedő alatt puhára pároljuk őket.
Tálra tesszük, megkenjük a bekevert fűszerekkel és a kakastaréjra sütött szalonnákat ráhelyezzük.
A körethez az alaposan megmosott és lesúrolt burgonyákat négyfele vágjuk és tálba tesszük. A fűszerekkel összekeverjük és tepsibe terítjük, majd lefedjük alufóliával.
220 C-on kb. 1 óra alatt, közben néha átkeverve megsütjük.