A gyerekeknek küldött Mikulás-csomagba kerültek ezek a kekszek.
Lezárt dobozban nagyon sokáig eláll.
Hozzávalók/ 10 adag

70 dkg finomliszt
25 dkg margarin
25 dkg cukor
4 db tojás
2 csomag vaníliás cukor
1.5 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor


Elkészítés

A margarint a cukorral habosra keverjük.
Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral és hozzáadjuk a tojásos masszához.
Jól összegyúrjuk a tésztát és harmadához hozzáadjuk a kakaóport, jól beledolgozzuk.
A tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Másnap a húsdarálóra felszereljük a kekszformálót és ledaráljuk a tésztát: egyenként 7-8 cm-es darabokat nyomunk ki a darálóból, amit lecsípünk a kezünkkel vagy késsel levágunk.
Először a világos színű, majd a kakaós alapanyagból készítjük el a kekszeket.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon kb. 30 perc alatt a vaníliásat szép rózsaszínre sütjük, a kakaóssal vigyázzunk, nehogy megégjen, mert azon nem látszik, hogy megsült-e.