Finom, könnyen, gyorsan elkészíthető forgó fánk.
Hozzávalók/ 4 adag

25 dkg tehéntúró
3 db tojás
1 citromból nyert reszelt citromhéj
2 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
16 dkg finomliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
3 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
1 ek porcukor (a tálaláshoz)


Elkészítés

A túrót, tojásokat, citromhéjat, sót, vaníliás cukrot egy fakanál segítségével kikeverjük, majd fokozatosan adagolva belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet is.
Ezután hidegre tesszük kb. 1 órára.
Egy serpenyőbe bő olajat melegítünk, majd időnként hideg vízbe mártott két kanál segítségével gombócokat formálunk, és a mérsékelten meleg olajba rakjuk őket. Vigyázzunk, ne legyenek túl nagyok, mert a sülés alatt megnőnek, teljesen kigömbölyödnek. Forgatni nem szükséges, mert saját magát forgatja.
A megsült fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róla.
Tálalás porcukorral meghintve és vanília sodóval.