Nagyon sokáig a hordós uborkát szerettük, amíg egyszer meg nem romlott az egész hordó. 
Hozzávalók / 4 adag

2 kg uborka
2.5 l víz
2 dl ecet (20%-os)
3 ek só
5 ek cukor
1 kávéskanál borkén
kapor ízlés szerint
10 szem bors (üvegenként)
1 db babérlevél
koriander ízlés szerint (10 szem)
mustármag ízlés szerint (10 szem)
chili ízlés szerint



Elkészítés

A fűszereken kívül az összes hozzávalót összekavarjuk, és hagyjuk őket feloldódni.
Közben megtisztíthatjuk az uborkát és az üvegeket. 
Az üvegek aljára tesszük tetszés szerint a fűszereket, majd az uborkát. (Mi leginkább a kaprosat és a szárított, darált chilivel ízesítettet szeretjük.)
Ezután a levet ráöntjük, hogy ellepje az uborkát, majd a tetejét rácsavarjuk, és legalább egy éjszakát pihentetjük konyharuhával letakarva.
Másnapra szép színe lesz, és tehetjük is a helyére.