A kefirtől a csirkecomb omlós lesz és különleges ízt kap. Szánjunk időt a pácolásra, megéri.
Hozzávalók / 6 adag

1.5 kg csirkecomb
5 dl kefir
3 gerezd fokhagyma (zúzott)
1.5 teáskanál fűszerpaprika
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek méz
6 ek olívaolaj


Elkészítés

A kefirt összekeverjük a fokhagymával, a pirospaprikával, sóval, borssal, a mézzel és 4 evőkanál olajjal.
Beleforgatjuk a csirkecombokat (egy tálban vagy zárható műanyag zacskóban).
Legalább 1 éjszakán át, de akár 48 órán keresztül állni hagyjuk, néha megforgatjuk.
A sütőt előmelegítjük 200ºC-ra. Lecsepegtetjük a combokról a felesleges pácot, majd fóliával bélelt tepsire tesszük, és meglocsoljuk a maradék olajjal.
35-40 perc alatt ropogósra sütjük. Párolt spenóttal, rizzsel tálaljuk.