Az adventi készülődés jegyében születtek ezek a tömény, marcipános finomságok.
Marcipánimádóknak kötelező:-).
Hozzávalók/ 6 adag

A tésztához
20 dkg marcipán (nyers massza)
10 dkg mandula (darált)
10 dkg finomliszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
2 ek amarettó

A kenéshez
10 dkg mandulapehely
1 db tojássárgája



Elkészítés

A marcipánt felkockázzuk és összegyúrjuk a liszttel, darált mandulával, tojással, porcukorral és a mandulalikőrrel.
A tésztából diónyi gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. (Közben néha kicsit megvizezzük a kezünket, hogy ne ragadjon rá a massza.)
A tésztagolyókat az ujjainkkal kissé szétlapítjuk (kb. fél centi vastagságúra) és megkenjük a tojássárgával, majd mandulapehellyel hintjük a tetejüket.
Légkeverésen 130 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, úgy 15-17 percre. (Kb. 30 tallér lesz a fenti mennyiségből.)