Régebben kapta anya ezt a receptet nagynénémtől. Egy ideje a reformkonyha híve vagyok, így anya névnapom közeledtével előkereste nekem.
Hozzávalók/ 10 adag

20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
0.5 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
1 db tojás
5 ek méz
10 dkg margarin
1 marék dió (durvára darált, opcionális)


Elkészítés

Elsőként elkeverjük a száraz alapanyagokat, hogy a szódabikarbóna megfelelően eloszoljon. (Én egy marék dióval még megtoldottam az eredeti receptet.)
Ezután hozzáadjuk a nedves alapanyagokat. Érdemes a vajat először mikróban vagy fűtőtesten megmelegíteni. Ezeket egy darabig kevergetjük, majd amikor darabossá válik a tészta, elkezdhetjük gyúrni.
Amikor végleg összeállt, ízlés szerinti méretű halmokat gömbölyítünk, majd kilapítva sütőpapírral kibélelt tálcára rakjuk őket.
Hamar megsül (25-30 perc vagy hamarabb). Kb 40 keksz lesz belőle.