Egy feledésbe merült keksz még a karácsonyi kekszdömpingből.
Hozzávalók/ 6 adag

5 dkg törökmogyoró (darált)
12 dkg vaj (lágy)
6 dkg porcukor
15 dkg finomliszt
1 evőkanál étkezési keményítő
1 csipet só (nagy)
5 ek eperlekvár (a képen meggylekvár)

Elkészítés

A vajat a cukorral és a sóval habosra keverjük.
Belekeverjük a darált mogyorót, majd kisebb adagokban a keményítővel elkevert lisztet. Összedolgozzuk.
Egy vágódeszkányi méretű folpack darabra tesszük a kekszmasszát, és egy kb. 5 cm átmérőjű hengert formálunk belőle. A végeit lezárjuk, és hűtőbe tesszük, min. 2 órára.
A hűtőből kivett, megdermedt rudat 3-4 mm-es szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
Előmelegített sütőben megsütjük. Hűlni hagyjuk a kekszeket.
Az erdeti recept szerint lekvárral összetapasztunk egy-egy korongot. (Mivel nekem kissé ducik lettek a kekszek, nem tapasztgattam össze, csak tetejére egy kis lekvárt pöttyintve ettük.)