A családban csak a férjem szereti a magas kakaótartalmú csokit magában enni, de ő is csak néha-néha eszeget meg pár kockát. Nemrég kaptunk két tábla ilyen édességet, ezt használtam fel ennek a keksznek az Elkészítéséhez....
Hozzávalók/ 8 adag

20 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 csipet só
2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
1 nagyobb tojás
10 dkg cukor
15 dkg margarin

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. A csokit (én 50%-osat használtam) egy éles késsel nagyobb darabokra vágjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport, sót és a kakaóport.
Egy másik tálban a tojást habosra kavarjuk a cukorral, és a szobahőmérsékletű margarinnal.
A két részt összekeverjük, és beleforgatjuk a csokit.
Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit.
Egy teáskanálnyi adagot veszünk a tésztából, majd golyót formázunk, mint a fasírtot és ellapítjuk.
A tepsibe rakjuk, nem szükséges nagy távolságot hagyni a kekszek között (nekem nem terültek el).
190 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, mert a forró csoki könnyen megégetheti a kezünket.