A recept Vevi barátnőmmel egyik kedvencünk, igaz ő továbbfejlesztette és a szerecsendió helyett, apósa titkos fűszerkeverékét alkalmazza.
Hozzávalók / 4 adag

250 g fusilli tészta
750 g spenót (friss, vagy 450 g mélyhűtött)
3 gerezd fokhagyma
2 dl habtejszín
3 ek napraforgó olaj
1 csipet bors
1 csipet szerecsendió (őrölt)
só ízlés szerint
10 dkg parmezán sajt


Elkészítés

A megfőtt/elfőzött apróra vágott spenótot kevés olajon megfuttatjuk, majd az összezúzott fokhagymát hozzáadjuk. Kevergetés mellett pár percig tovább főzzük.
Hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a szerecsendiót. Pár perc alatt összefőzzük.
A kifőtt fusillival összekeverjük és parmezánnal meghintve tálaljuk.