Csak akkor készítjük itthon is, amikor igazán finom, házi készítésű sütnivaló kolbászhoz jutunk. Különben marad a vásárcsarnok sütödéje...
Hozzávalók / 2 adag

40 dkg sütnivaló kolbász (1 pár)
4 ek mustár
25 dkg kenyér (ropogós héjú fehér)


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, légkeverésen.
Egy kisebb tepsibe fektetjük a kolbászt és kevés vizet öntünk alá.
A közepesen meleg sütőbe dugjuk a tepsit, és 20 perc elteltével, amikor hólyagosodik a kolbász, egy villával több helyen megböködjük, hogy ki tudjon sülni a zsír belőle.
Visszatesszük a sütőbe, majd újabb 20 perc elteltével leöntjük róla a kisült zsírt, de nem az összeset, egy kevés azért maradjon a kolbász alatt.
Még kb. 15 percig sütjük, vagy amíg szépen megpirul a kolbász.
Melegen és hidegen is ehetjük.