Ha van friss tárkonyunk, a végén szórjuk meg a kész ételt az apróra vágott tárkonnyal. Citrom helyett fűszerezhetjük tárkonyecettel.
Hozzávalók / 2 adag

1 közepes fej vöröshagyma
300 g csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 evőkanál finomliszt
1 ek napraforgó olaj
1 ek vaj
100 ml szárnyas alaplé
200 ml főzőtejszín
100 g mirelit zöldborsó
2 tk morzsolt tárkony
1 ek citromlé


Elkészítés

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst mossuk, szárítjuk, hosszában kettévágjuk, majd átlósan kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A húst sóval, borssal fűszerezzük, megszórjuk a liszttel.
Az olajat ½ ek vajjal felforrósítjuk, hozzáadjuk a húst, és kb. 5 percig sütjük. Kivesszük.
A maradék vajat a pecsenyezsírhoz adjuk, a hagymát megdinszteljük. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a tárkonyt és a zöldborsót, felfőzzük, lassú tűzön kb. 5 percig főzzük.
A húst visszatesszük a mártásba, további 2 percig melegítjük. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük.