Tatabányán élő kedves rokonomtól kaptam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Nem nagyon volt időm főzni, gondoltam egy gyors leves után kipróbálom a bundás kenyérnek ezt a változatát.
Hozzávalók / 3 adag

7 szelet kenyér (felezett)
450 g tejföl (20%-os)
2 gerezd fokhagyma (reszelt)
4 db tojás
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
15 dkg sajt (reszelt)
1 ek napraforgó olaj (a tepsi kikenéséhez)



Elkészítés


Egy tepsit kikenünk olajjal.
Elrendezzük benne a kenyér szeleteket.
A tejfölből, a tojásból, a fokhagymával, ízlés szerint sózva, borsozva egy masszát keverünk.
Rákanalazzuk a szeletekre. (Nem baj, ha mellé is folyik.)
Megszórjuk reszelt sajttal, és szép, pirosra sütjük.
Szeletelve tálaljuk.