Csokifüggőknek. A Toblerone szerelmeseinek, meg a Milkáénak is, mert azzal is helyettesíthető. Meg bármilyen más csokival.:) Az eredeti receptet az epicurious.com oldalon találtam, és csak egész picit változtattam rajta. Bár a forma csak 22 centis, a torta tényleg elég 12 főre, mert iszonyúan tömény!
Hozzávalók / 12 adag

200 g liszt
80 g cukrozatlan kakaópor
1 púpos tk sütőpor
1 csipet só
2 cl eszpresszó kávé
3 tojás
18 dkg vaj
1,5 dl joghurt
30 dkg cukor
fél vanília kikapart magjai
300 g Toblerone csoki

Elkészítés

A lisztet a kakaóporral a sütőporral és a sóval kikeverjük.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, folyamatosan dolgoztatva a keverőt.
Egyesével belekeverjük a tojásokat, és fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a joghurtot, a kávét és a vaníliamagokat, szépen eldolgozzuk.
Fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket, vigyázva arra, hogy a következő adag csak akkor kerüljön bele, ha már alaposan elegyedett a tésztánk.
Ha kész, durvára vágunk a csokiból 20 dekát, és a tésztába szórjuk.
Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk-lisztezünk, majd beleöntjük a masszát.
170 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, és kb. 1 óra alatt (plusz/mínusz 10 perc) készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A maradék 10 dkg csokit apróra vágjuk, és ahogy kivettük a tortát, rászórjuk. 
Ha kihűlt, kivesszük a formából, és azonnal tálaljuk.