Takács Nóri receptje alapján: egészséges, finom, egyszerű, gyorsan elkészíthető édesség, ami számtalan módon variálható! A 200 g = 2 bögre szárazanyaghoz bármilyen gyümölcsöt reszelhetünk, nyomkodhatunk (körte, banán, barack stb.), és kedvünkre ízesíthetjük. Nem kell bele se zsiradék, se cukor; az Elkészítéséhez pedig csak egy fakanálra van szükség. (A végeredmény nem lesz roppanós keksz, inkább puhább korong!)
Hozzávalók/ 4 adag

100 g zabpehely (1 bögre)
100 g zabpehelyliszt (1 bögre)
3 nagy db alma
1 db tojás
1 kk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
1 ek méz (elhagyható, ízlés szerint)


Elkészítés

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és belereszeljük egy tálba.
Beleütünk egy tojást, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a zabpehely lisztet, és fakanállal az egészet alaposan elkeverjük.
Ha nem elég édes az alma, ízlés szerint édesíthetjük. Szórhatunk bele fahéjat, aszalt gyümölcsöket, csokidarabot, mogyorót, diót; reszelhetünk bele narancshéjat stb.
Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe kb. 1 evőkanálnyi kupacokat kanalazunk, ezeket picit lelapítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük a korongokat.