Ha nagyon diétásan gondolkodunk, a fehér lisztet helyettesíthetjük teljes kiőrlésű liszttel, bár én jobban szeretem használni a sima lisztet, nekem ez vált be feldolgozhatóság szempontjából.
Hozzávalók/ 8 adag

60 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
2 db tojás
20 dkg margarin
2 dl tejföl
2.5 kg alma
1 citromból nyert citromhéj (reszelt)
1 ek fahéj
10 ml édesítőszer
1 marék mazsola
1 ek zsemlemorzsa
1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés

Megpucoljuk és lereszeljük az almákat. Ízesítjük édesítővel, reszelt citrom héjával, fahéjjal.
Beleszórjuk a mazsolát és az egészet jól összekeverjük.
Egy tálba szórjuk a liszttel elkevert sütőport. Belerakjuk a margarint, tejfölt, csipet sót, ízlés szerint az édesítőt, 2 tojást és összegyúrjuk.
Ha nem elég lágy a tészta, hígítani ehet egy kis tejjel. Jól összegyúrjuk, ketté választjuk és lisztezett deszkán egyforma nagyságú téglalapokat nyújtunk belőlük.
A kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük a nyújtófa segítségével az egyik lapot, rászórunk egy kis zsemlemorzsát, hogy az alma nedvességét felszívja.
Ráborítjuk a lereszelt, ízesítet almát és egyenletesen eloszlatjuk rajta, majd beborítom a tészta másik felével.
Előmelegítjük a sütőt, ezalatt villával megszurkáljuk a tészta tetejét és bekenjük 1 felkevert egész tojással. Betoljuk a sütőbe, és közepes lángon 30-40 perc alatt addig sütjük, hogy szép világos barna legyen a teteje.
Kihűlés után kockákra szeleteljük, diétás édesítővel megszórjuk a tetejét, és már lehet is tálalni.