Kisfiam kedvenc süteménye. Gyakori vendég Nálunk. Ha vendégek jönnek, tökéletes választás. Mindenki csak dicséri. Isteni!
Hozzávalók/ 4 adag

Tészta
42 dkg finomliszt
6 g sütőpor
2 db tojássárgája
2 ek cukor
25 dkg margarin
150 g tejföl
1 csipet só

Töltelék
1.5 kg alma
5 ek cukor
fahéj ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor
1 tasak vaníliás pudingpor

Elkészítés

Tészta
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Jól nyújtható tésztát kapunk, amit elfelezünk két részre. Az egyik kerül a tepsi aljába, a másikat az almás töltelékre tesszük majd.
Töltelék
Az almát reszeljük le a reszelőnk nagyobb felén. Cukrozzuk, fahéjjal ízlés szerint megszórjuk. Ezután az alma levét kicsavarjuk, és a pudingporral felfőzzük, mint egy sima pudingot.
Ha kész a pudingos rész, tegyük bele a kicsavart almát, és keverjük össze.
Sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtjuk a tészta egyik felét. Zsemlemorzsával megszórjuk, és a tölteléket rátesszük. Ezután jöhet a tészta másik fele.
A pite tetejét lekenjük egy tojásfehérjével, majd előmelegített sütőben közepes hőfokon készre sütjük.