Imádok mindenféle gyümölcsös pitét csinálni. Úgyhogy most elhatároztam, hogy így, vagy úgy de mindenféle gyümölcsből fogok pitét sütni. Ez azért jó, mert ezeket a tésztákat nem kell elősütni és a teteje is olyan szép egyben van az egész.
Hozzávalók/ 10 adag

A tésztához
340 g finomliszt
200 g vaj
5 evőkanál víz (kevés, szükség szerint)
1 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
1 csipet só

A töltelékhez
50 dkg meggy
50 dkg cseresznye
200 g cukor
20 g finomliszt
20 g étkezési keményítő (helyettesíthető liszttel)
30 g vaj
2.5 ml mandulaaroma
1 csipet só
1 db tojássárgája


Elkészítés

A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat, hozzáadjuk a sót, porcukrot és annyi vizet, hogy a tészta épp összeálljon. Celofánba csomagolva hűtőbe tesszük.
A cseresznye és meggy levét leszűrjük, de a levüket felfogjuk.
Egy lábasban összevegyítjük a cukrot, a lisztet és a sót, majd hozzáöntünk 2.5 dl cseresznye-meggy levet. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot és további 5 percig forraljuk, hogy igazán sűrű legyen.
Ha eléggé besűrűsödött, felolvasztjuk benne a vajat, majd hozzákeverjük az aromát és óvatosan beleforgatjuk a cseresznyét, meggyet. Hagyjuk kihűlni.
Lisztezett felületem kinyújtjuk a tészta kb. kétharmadát, és egy kb. 22-25 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, de a szélét nem vágjuk le. Megszurkáljuk az alját.
A kihűlt tölteléket a tésztába öntjük, kicsit eligazítjuk benne.
A maradék tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre helyezzük. A kilógó maradék résszel együtt visszagyűrjük a tésztát a töltelék mellé.
Vékonyan belevágunk a tésztába és megkenjük a tetejét a felvert tojás sárgájával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.