A torták közül ez is az egyik kedvencem. Inkább nyáron szoktam készíteni, nagyon finom hidegen a nyári nagy melegben!
Hozzávalók / 12 adag
Piskótához
5 db tojás
25 dkg cukor
1.5 dl tej (langyos)
0.5 dl napraforgó olaj
30 dkg finomliszt
8 g sütőpor
Krémhez
1 tasak vaníliás pudingpor (hidegen készíthető)
2 dl víz
2 db citrom
5 dl növényi habtejszín
Díszítéshez
2 db citrom
Elkészítés
A piskótatortához a tojásfehérjét 10 dkg cukorral habbá verjük.
A tojássárgát a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk.
Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, jól elkeverjük.
Végül a fehérjehabot is hozzáadjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
A krémhez a vizet a pudingporral jól kikeverjük, hozzáadjuk a 2 citrom levét, ezzel is alaposan összekeverjük, majd végül a felvert hulalát is hozzáadjuk. Ezzel töltjük, és díszítjük a tortát.
A másik 2 citromot felszeleteljük, és ezzel is díszíthetjük, de ez el is maradhat.

0 Megjegyzések