Egy elrontott, túl keményre vert csokimousse sztorija, happy end-del :-)
Hozzávalók / 12 adag
2 dl tej
2 dl habtejszín
6 db lapzselatin
300 g étcsokoládé
3 ek cukrozatlan kakaópor (holland )
250 g zabkeksz (például Hobbits)
100 g vaj (olvasztott)
Elkészítés
A tortalaphoz törjük össze a zabkekszet, majd keverjük hozzá a megolvasztott vajat, és nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt kerek, csatos tortaforma aljába. Előmelegített sütőben 12 percig sütve készítsük el belőle a torta alját. Sütés után hagyjuk a kekszlapot a formában kihűlni.
Kockázzuk fel a csokoládét, és tegyük egy magas, hőálló tálba.
Áztassuk be a zselatinlapokat 5 percre.
Melegítsük fel a tejet, adjuk hozzá a kakaóport, és keverjük csomómentesre.
Nyomkodjuk ki a zselatinlapokat, tegyük a meleg tejbe, és keverjük, amíg elolvad.
Öntsük a tejes keveréket a felkockázott csokoládéra. Botmixerrel turmixoljuk sima krémmé.
Adjuk hozzá a hideg tejszínt, és keverjük el egyenletesen.
Tegyük a csokis masszát legalább 3 órára hűtőbe.
A behűtött keveréket robotgéppel verjük habbá.
Lapátoljuk a csokihabot a zabkeksz-tortalapra a tortaformába. Hagyjuk az egészet egy éjszaka hűtőben állni, míg az ízei összeérnek.
Díszítsük csokiforgáccsal.

0 Megjegyzések