Torta a dió és a kávé szerelmeseinek.
Hozzávalók / 8 adag

Tésztához
175 g vaj
175 g cukor
3 db tojás
175 g finomliszt
0.5 csomag sütőpor
5 teáskanál instant kávé (2 ek forró vízben feloldva)
75 g dió (összetörve)
4 ek sárgabaracklekvár

Vajkrémhez
125 g vaj
205 g porcukor
2 teáskanál instant kávé (1 ek forró vízben feloldva)


Elkészítés

Tészta
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazzuk és lisztezzük a sütőformákat (ha befér a sütőbe két tortaforma, süthetjük egyszerre a két lapot, ha nem, egymás után). A puha vajat a cukorral elektromos habverő segítségével habosra keverjük.
A tojásokat enyhén felverjük, majd egyszerre hozzáadjuk a cukros vajhoz. Tovább habosítjuk őket. Ha a vaj kicsapódna, szórjunk hozzá lisztet a kimért adagból.
Kanállal adagoljuk a keverékbe a sütőporral elkevert lisztet, a forró kávét és a tört diót. Felezzük el a tésztát, és egyengessük el a sütőformákban. 20-25 perc alatt készre sütjük, majd a formából kiemelve hűlni hagyjuk.
Vajkrém
Habosítsuk fel a vajat, és keverjük bele az átszitált porcukrot. Hozzáadjuk a kávét, majd addig keverjük, míg habos, levegős lesz.
Rétegezés
Az alsó tortalapot megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a kávés krém felét, és ráhelyezzük a másik lapot. A tetején egyengessük el a maradék krémet.
Díszítéshez használhatunk diót vagy kávészemeket (akár a csokival bevontat).