A diplomata torta minden ünnepek alkalmával elkészíthető, de nem csak akkor, magunkat is tudjuk kényeztetni vele! Nyáron-télen, babapiskótával, akkor csak a krémet kell elkészíteni! Egy kalács tepsibe babapiskótát lerakni, gyümölccsel megszórni, krémet rátenni, hűtőben 2-3 órát hagyni, kis tejszínhabbal díszíteni, és ehető is! A képen levő tortát egy keresztelőre készítettem!                 
Hozzávalók / 12 adag

Piskóta tortalap
5 db tojás
250 g cukor
2 ek vaníliás pudingpor
100 g finomliszt
8 ek tej
1 kávéskanál szalalkáli

Tejszínhabos krém
4 db tojás
200 g cukor
200 ml gyümölcslé
30 g zselatin
500 ml növényi habtejszín

Bevonat tejszínhabbal
300 ml növényi habtejszín


Elkészítés

Piskóta tortalap
Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verünk 125 g cukorral.
5 tojássárgáját kikavarjuk 125 g cukorral, 8 evőkanál tejjel és 1 kk szalalkálival.
A lisztet vegyítjük a pudingporral.
A tojásfehérjés masszához töltjük a tojássárgás masszát és a lisztes pudingos keveréket (egy elég lágy tészta lesz, de nem kell megijedni). Kibélelt torta vagy hosszúkás tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük 30-40 percig.
Tejszínhabos krém
A zselatint feloldjuk a gyümölcslében (almakompót, barack, ananász), ne legyen vörös, ez fontos!
A tojássárgáját kikavarjuk 100 g cukorral gőz fölött, míg elolvad a cukor, és egy tejföl állagú krém lesz.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük 100 g cukorral, és gőz fölött tovább verjük, míg jó kemény hab lesz.
A tejszínhabot is kemény habbá verjük (jó, ha hűtőben tartjuk egy pár órát, mielőtt dolgozunk vele).
A zselatin addigra megszívta magát, megolvasztjuk (forró vízbe helyezzük a tálacskát).
Most jön a vegyítés, a zselatint hozzáadjuk a tojássárgájához, azután az egészet a tojásfehérje masszához, és végül a tejszínhabot, óvatosan összekavarjuk az egészet, és a piskótára tesszük. 4 órára hűtőben hagyjuk megdermedni (a krémbe lehet cukrozott narancshéjat vagy citromhéjat tenni, de lehet gyümölcsös kompótból apróra vágni). Aki szereti vizesebben, a piskótát is meg lehet locsolni kompót levével.
Bevonat tejszínhabbal
A lehűtött tejszínt kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát, díszítjük gyümölccsel vagy cukorrózsával, ahogy a képen látható!