Már pároltam a petrezselymes krumplinak valót, amikor rájöttem, hogy petrezselyem nélkül nagyon nehéz lesz befejezni, improvizálnom kellett. 
Hozzávalók / 4 adag

2 kg újkrumpli (vagy bébikrumpli)
500 g víz
20 g só
10 g fokhagymapor (vagy friss fokhagyma)
5 g bors
1 tk chili
5 g őrölt fűszerkömény
5 g római kömény
20 g repceolaj (napraforgó is jó)

Elkészítés

Mossuk meg a krumplit alaposan, ne hámozzuk meg. Vágjuk nagyobb kockákra, és sózzuk meg. Hagyjuk állni tíz percig.
Forrósítsuk fel az olajat egy jó minőségű, tapadásmentes, nagy wokban vagy serpenyőben, majd tegyük rá a krumplit, és nagy lángon pirítsuk/pároljuk, gyakran rázogatva, minél kevesebbet keverve, míg jól meg nem pirul.
Öntsük rá a vizet, tegyük rá a fűszereket, pároljuk, míg el nem fő az összes víz alóla. Ha még nem teljesen puha a krumpli, tegyünk alá még egy kevés vizet, és pároljuk tovább.
Pirítsuk még 1-2 percig, és készen is van.