Nem is olyan bonyolult torta, de annál finomabb.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
7 db tojás
14 dkg cukor
16 dkg finomliszt (finom)
3 dkg cukrozatlan kakaópor

A töltelékhez
1 db tojás
3 evőkanál finomliszt (finom)
2.5 dl tej (lefőzzük)
35 dkg margarin
25 dkg porcukor
25 dkg gesztenyemassza
2 csepp rumaroma
10 dkg csokoládé


Elkészítés

A tojásokat különválasztjuk,a sárgáját a cukor 1/3-ad részével habosra keverjük. 
A fehérjéket a maradék cukorral habbá verjük.
Összekeverjük óvatosan fakanállal, majd a kakaóporral elkevert lisztet hozzátesszük.
160 C-on, tortaformában kisütjük. Hűlni hagyjuk.
A töltelékhez a lefőzött (tej, liszt, tojás), kihűlt  "részt" kikeverjük a habos, porcukros margarinnal. Hozzáadjuk a gesztenyemassza felét és a rumaromát. Megtöltjük a kihűlt, kettévágott tortalapot.
A maradék gesztenyemasszából kis gesztenye alakzatokat formázunk, kifagyasztjuk, olvasztott csokiba mártjuk és ezzel díszítjük a tortát.