Elmentünk pizzázni, de nem volt az igazi, így itthon megcsináltuk. Házi pizzaszósz a receptjeim között található :).
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
3.5 dl meleg víz
25 g instant élesztő
50 dkg finomliszt
1 csipet só
1 ek olívaolaj

A feltéthez
5 ek pizzaszósz
20 dkg pepperoni
1 db piros kaliforniai paprika
4 nagy db gomba
10 dkg reszelt sajt


Elkészítés

A meleg vizet elkeverjük az élesztővel, 5-10 percre letakarva, meleg helyre félretesszük.
Közben a isztet egy nagy tálba szitáljuk.
A liszt közepébe mélyedést fúrunk a kezünkkel, ebbe öntjük az élesztőt, sót, olajat. Jól összegyúrjuk.
Megkenjük olajjal, bevágjuk a tetejét, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Kinyújtjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, majd a sütőbe helyezzük. Mikor a teteje barnulni kezd, ráhelyezzük a feltéteket.
Visszarakjuk a sütőbe annyi időre, hogy a sajt megolvadjon.