Fiam nagyon szereti a cukrászdánkban kapható túrós sütit (ami pont így néz ki), gondoltam nevenapjára meglepem vele! smiley
Hozzávalók / 8 adag

A tésztához
3 db tojás
4 evőkanál finomliszt
3 ek cukor
0.5 csomag sütőpor

A túróhoz
50 dkg tehéntúró
20 dkg cukor
2 dl habtejszín
1 db citrom
3 ek zselatin
1 dl víz

A tetejére
20 dkg erdei gyümölcs mix
1 csomag tortazselé (piros)
1 ek cukor
1.5 dl víz



Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjébe 1 kanál cukrot, a sárgájába 2 kanál cukrot teszünk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját jól kikeverjük + a sütőport hozzáadjuk. A sárgájába óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét, majd lassan beleadagoljuk a lisztet is.
Vajjal kikent, meglisztezett tortaformába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba!).
Míg sül, elkészítjük a tölteléket: a túrót összedolgozzuk a cukorral, belereszeljük a citrom héját, majd hozzáadjuk a tejszínt (itt van a vargabetű, mert az eredeti recept 2 dl felvert tejszínnel írja, én meg lusti voltam és belefújtam a készen kapható tejszínhab spray felét!!!! cool Szuper lett!!!) A zselatinnal is vegyítjük (a zselatint összekeverjük a vízzel, forraljuk és mehet is bele a túróba).
El is készült a tortalapunk, sőt ki is hűlt. A tetejére szépen szétterítjük a túrót, és minimum 1 órára hűtőbe tesszük (fóliával lefedjük!).
Mikor megdermedt a túró, elkészítjük a zselés gyümölcsöt is: az előzőleg kiolvasztott gyümölcsöt szétosztjuk a tölteléken, majd a zselét a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, felforraljuk és ráöntjük a tortánk tetejére.
Minimum 1 órás pihenés a hűtőben! Jó étvágyat!