Egy kedves holland barátnőmet leptem meg vele, és azóta is nagy sikere van a baráti körben. A recepten kicsit módosítottam, szerintem így finomabb. :)
Hozzávalók/ 8 adag

A tésztához
60 dkg finomliszt
30 dkg cukor
40 dkg margarin
1 db tojás
1 csipet só

A töltelékhez
3 kg savanykás alma
10 dkg rumban főtt mazsola (elhagyható)
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
4 tasak vaníliás pudingpor
fahéj ízlés szerint

A tetejére
1 db tojás


Elkészítés

A tésztához keverjük össze a finomlisztet és a kristálycukrot. Tegyük bele a felvert egész tojást. Tegyünk hozzá egy csipet sót, majd adjuk hozzá a darabolt, nem hideg lágy margarint. Jó alaposan gyúrjuk össze, majd a kész tésztagolyót tegyük a hűtőbe, amíg a tölteléket összeállítjuk.
A töltelékhez mossuk, majd hámozzuk meg az almát. Almákat nyolcadoljuk, majd szép vékonyra szeleteljük.
A felszeletelt almatömeghez adjuk hozzá a mazsolát, kristálycukrot, bourbon vaníliás cukrot, fahéjat és a pudingport. Jó alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.
A hűtőből kivett tésztából vágjunk kb. 1/3-nyi darabot, és tegyük félre. A nagyobb felét (2/3 rész) nyújtsuk ki a tepsi formájára, és a méretre nyújtott tésztát helyezzük bele a kivajazott tepsibe.
Öntsük rá a tölteléket!
A maradék tésztát nyújtsuk ki, és vékony csíkokat vágva átlósan rácsozzuk be vele a töltelék tetejét. Ha készen vagyunk, 1 egész felvert tojással kenjük meg a tészta tetejét.
Előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 fokon aranybarnára sütjük. (A sütőt ne nyitogassuk. A tölteléknél nem baj, ha picit több a cukor  vagy a puding, mert annál finomabb.:) )