Ez egy nagyon könnyű, kellemes sütemény. Eddig, akik megkóstolták, a recepttel együtt távoztak.
Hozzávalók / 4 adag
A tésztához
6 nagy db alma
15 dkg margarin (lágy)
12 dkg cukor
3 db tojás
18 dkg finomliszt
0.5 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
1 csipet só
1 ek rum (aromából kevesebb)
A tepsi előkészítéséhez
1 ek vaj
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A hámozott almát szeletekre vágjuk.
A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, lassanként adjuk hozzá az egész tojásokat.
Majd a sütőporral elkevert lisztet, citromhéjat, sót és a rumot is belekeverjük.
A tésztába forgatjuk az almaszeleteket (olyan lesz az alma a tésztával, mint a majonézes krumplisaláta, nem kell megijedni, mert több lesz az alma, mint a tészta).
Vajazott, lisztezett formába öntve sütjük 180 fokon kb. 1 óráig.

0 Megjegyzések